برای مشاوره رایگان و ثبت سفارش با ما تماس بگیرید.

وردپرس چیست؟

وردپرس چیست
در این نوشته بخوانید

وردپرس (WordPress) یک سیستم مدیریت محتوا (CMS یا Content Management System) مبتنی بر PHP و MySQL است. این ابزار رایگان و آنلاین است و برای طراحی وب سایت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وردپرس ابزاری است که هم برای افرادی که دانشی از برنامه نویسی ندارند و هم برای افرادی که برنامه نویس حرفه ای هستند مناسب و قابل استفاده است ، به همین دلیل از محبوب ترین ابزار های توسعه وب سایت ها است .

وردپرس چیست؟

امروزه سیستم های مدیریت محتوا نقش مهمی را در تولید وب سایت ها ایفا می‌کنند که وردپرس به سبب تمام ویژگی های مثبتی که دارد با اختلاف پر استفاده ترین آن‌هاست.

در بین تمام وب سایت های برتری که با سیستم های مدیریت محتوای مختلف طراحی و توسعه داده شده اند ، وردپرس با محبوبیت 50 درصدی پر استفاده ترین آن ها است.

علاوه بر این  بیش از 33 درصد از کل وب سایت هایی که در سطح اینترنت وجود دارند و فعال هستند با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا توسعه داده شده اند که این رقم معادل میلیون ها وب سایت در کل جهان است. در این بین وب سایت های مهمی نیز به چشم می‌خورد که در ادامه لیستی از کمپانی های بزرگی را مشاهده می‌کنید که از این سیستم مدیریت محتوا برای ایجاد وب سایت خود استفاده کرده اند:

در سال 2003 وردپرس با هدف ایجاد و نگهداری وبلاگ ایجاد شد، اما هرچه گذشت به قابلیت های آن افزوده شد به طوری که امروزه از آن می توان برای ایجاد انواع وب سایت ها با ویژگی های مختلف استفاده کرد.

با استفاده از WordPress شما می‌توانید انواع سایت ها از سایت های خبری تا سایت های فروشگاهی، شبکه های اجتماعی، شخصی و… را طراحی کنید.

امنیت بالای این پلتفرم این اطمینان را به کاربران می‌دهد که به سادگی از آن برای ایجاد سایت‌هایی که داده های حساس را مبادله می‌کنند، استفاده کنند.

وردپرس رایگان و متن باز (Open Source) است . به این معنا که کاربران می‌توانند به صورت کاملا رایگان آن را دانلود کنند و برای اهداف مختلف خود مورد استفاده قرار دهند و این یکی از دلایل محبوبیت وردپرس در سطح دنیاست.

توسعه دهندگان وردپرس هدفشان را ایجاد نرم افزاری با قابلیت استفاده برای همه، با تاکید بر امنیت، ساده بودن استفاده از آن و بازدهی بالا بیان کرده اند.آن‌ها بر این باورند که یک نرم افزار باید به سادگی و در کوتاه ترین مراحل، نصب و راه اندازی شود تا کاربر تمرکز خود را روی بررسی موارد دیگر از جمله تولید محتوا، طراحی گرافیک و … قرار دهد.

در ادامه بررسی خواهیم کرد که با وردپرس چه کارهایی می‌توان انجام داد و این ابزار محبوب به چه شکل کار می‌کند.

انواع وب سایت هایی که قابل طراحی با وردپرس هستند

یکی از دلایل محبوبیت وردپرس این است که بسیار قابل انعطاف است، به این معنا که شما می‌توانید برای ایجاد هر نوع وب سایتی از آن استفاده کنید. وبلاگ شخصی ، سایت شرکتی ، فروشگاه آنلاین ، سایت شبکه اجتماعی ، سایت فروش آنلاین دوره های آموزشی ، سایت های چندفروشندگی و .. . این ها مثال های کوچکی از دنیای بزرگی است که با وردپرس قابل پیاده سازی است.

یکی از مواردی که باعث انعطاف پذیری بالای این سیستم شده است این است که شما تقریبا برای انجام دادن هرکاری در وردپرس می‌توانید از بین هزاران افزونه رایگان و پولی موجود ، افزونه ای را پیدا کنید که برای شما آن کار را انجام می‌دهد. حتی اگر پیش از این افزونه ای برای انجام دادن موارد مورد نیاز شما طراحی نشده باشد هم جای نگرانی نیست ، شما به سادگی می‌توانید با میلیون ها توسعه دهنده و برنامه نویس در تماس باشید تا افزونه مورد نظر شما را پیاده سازی کنند.

بیشتر بخوانید: آموزش نصب وردپرس

نحوه عملکرد وردپرس به چه صورت است؟

بر خلاف سایر سایت ساز ها ، وردپرس طراحی ، محتوا و عملکردهای وب سایت را از یکدیگر جدا کرده است. به این معنا که شما می‌توانید بدون توجه به طراحی مورد استفاده، محتوا به وب سایت خود اضافه کنید ، یا عملکرد‌‌های جدید را بدون خدشه دار کردن سایر قسمت های وب سایت به آن اضافه کنید.

بیایید با جزییات بیشتری یه این موارد نگاه کنیم:

1.افزودن محتوای جدید به وردپرس

شما به سادگی می‌توانید نوشته ها و برگه های جدید به سایت خود اضافه کنید. برای انجام دادن این کار می‌توانید از ویرایشگر پیش فرض وردپرس استفاده کنید ، اما با وجود اضافه کردن ویرایشگر گوتنبرگ در وردپرس 5، این ویرایشگر به صورت پیش فرض امکانات زیادی در اختیار کاربران قرار نمی‌دهد ، بنابراین برای ساخت صفحات زیبا و جذاب برای کاربران می‌توانید از یکی از افزونه های صفحه ساز استفاده کنید.

افزونه های صفحه ساز با قابلیت های متفاوت در بازار موجود هستند که بسته به نیاز میتوانید یکی از آن ها را انتخاب و برای طراحی وب سایت خود از آن استفاده کنید.

همه چیز درباره صفحه ساز المنتور + ویدیو

2.مدیریت طراحی و ظاهر سایت

شما با استفاده از قالب های (Theme) متفاوتی که برای استفاده در وردپرس طراحی شده اند می‌توانید ظاهر وب سایت خود را تغییر دهید.

هر قالب استایل های متفاوتی را برای بخش های مختلف سایت ارائه می‌دهد ، علاوه بر این قالب های متفاوت تنظیمات متفاوتی برای سفارشی سازی ظاهر سایت در اختیار شما قرار می‌دهند ، برخی تنظیمات خیلی زیاد و برخی تنظیمات کمتر.

هزاران قالب رایگان و پولی برای وردپرس توسعه داده شده است که شما بسته به نیازتان می‌توانید از هرکدام از آن ها استفاده کنید.علاوه بر این می‌توانید با برنامه نویسی ، یک قالب اختصاصی برای خود توسعه دهید.

3.اضافه کردن قابلیت های جدید به سایت

همانطور که پیش از این گفته شد تقریبا برای هر کاری یک افزونه وردپرسی توسعه داده شده است. افزونه ها تقریبا شبیه به برنامه هایی هستند که شما روی تلفن همراه خود نصب می‌کنید ، شما می‌توانید هر کدام از این افزونه ها را روی وب سایت خود نصب کنید و ویژگی های جدید را به وب سایت وردپرسی خود اضافه کنید.

بیش از 60 هزار افزونه رایگان در مخزن وردپرس موجود هستند ، علاوه بر این تعداد زیادی افزونه پولی هم توسعه داده شده اند که ویژگی های منحصر به فردی را به سایت شما اضافه میک‌نند. برخی افزونه ها تک منظوره هستند (مثل افزونه درگاه پرداخت ، برخی از افزونه ها هم عملکردهای زیادی را برای وب سایت شما پیاده سازی می‌کنند مثل Akismet)

بیشتر بخوانید : بهترین افزونه های انجمن ساز وردپرس

مزایای وردپرس

همانطور که پیش از این گفته شد، سیستم مدیرتی محتوای وردپرس توانسته طی سال های اخیر سهم زیادی از بازار سیستم های مدیریت محتوا را به خود اختصاص دهد. در ادامه دلایلی که باعث محبوبیت این ابزار آنلاین شده است را باهم بررسی خواهیم کرد:

1.ساده بودن استفاده از آن

ساختار وردپرس به گونه ای است که ایجاد محتوا و مدیریت آن را برای مشتری آسان تر می کند، به گونه ای که شما برای ایجاد محتوای جدید و مدیریت محتوای موجود نیازی به دانش برنامه نویسی ندارید و می توانید به راحتی آن را انجام دهید.

2. موتورهای جستجو سایت های وردپرسی را دوست دارند!

کدهای نوشته شده در وردپرس کاملا سازگار با ساختار موتورهای جستجو هستند و این کار را برای ایندکس شدن محتوا ساده تر می‌کند و این یعنی شما کار ساده تری برای گرفتن رتبه بهتر در گوگل خواهید داشت.

علاوه بر این قابلیتی در وردپرس موجود است که می توان برای هر پست و هر صفحه توضیحاتی برای موتور جستجو فراهم کرد که باعث کسب رتبه های بهتر برای پست ها و صفحات در موتور های جستجو می شود.

در نتیجه ی این قابلیت ها ترافیک بیشتری به سمت سایت روانه می شود که رونق کسب و کار را به دنبال خواهد داشت.

3.قابلیت طراحی واکنش گرا

طراحی واکنش گرا به این معناست که سایت شما در هر دستگاهی اعم از موبایل،کامپیوتر و تبلت و با هر اندازه صفحه نمایشی با ظاهری مناسب و کاربر پسند نمایش داده شود.

امروزه برای موتورهای جستجو طراحی هایی که واکنش گرا باشند و به خصوص در موبایل ها به خوبی نمایش داده شوند دارای اهمیت فراوان است.

علاوه بر این هر روزه تعداد کاربران بیشتری با استفاده از تلفن های همراه خود وارد وب سایت ها می‌شوند و این اهمیت طراحی واکنش گرا را بیش از پیش می‌کند.

شما با استفاده از ابزارهای موجود در وردپرس امکان پیاده سازی یک طراحی واکنش گرا را خواهید داشت.

4.طراحی سایت با قابلیت گسترش و به روز رسانی

زمانی که طراحی وب سایت شما با وردپرس انجام شد ، شما می‌توانید هر زمانی که تمایل داشتید ویژگی های جدید را به سادگی به وب سایت خود اضافه کنید یا قابلیت های موجود را به روز رسانی کنید.

5. قابلیت طراحی هر سایت با هر ویژگی

همانطور که پیش از این گفته شد ، منبع غنی افزونه های وردپرسی موجود این اطمینان را به کاربران می‌دهد که تقریبا هر وب سایتی با هر ویژگی با این سیستم مدیریت محتوا قابل پیاده سازی است، علاوه بر این اگر قابلیتی در افزونه های موجود وجود نداشته باشد به سادگی با توسعه یک افزونه جدید می‌توانید آن را به وب سایتتان اضافه کنید.

6. ارتباط ساده تر با کاربران

وردپرس علاوه بر سادگی در تولید محتوا،ایجاد تعامل با کاربران را هم ساده تر کرده است.

شما میتوانید نظرات کاربران خود را دریافت و به آنها پاسخ دهید و به این روش با کاربران در ارتباط باشید. با برقراری تعامل با کاربران ،ترافیک ورودی به سایت افزایش یافته و از این طریق کسب و کار شما رونق بیشتری خواهد یافت.

7. مورد پسند کاربر و برنامه نویس

وردپرس با استفاده از امکاناتی که در اختیار کاربران است (افزونه ها و تم ها) کاملا قابل سفارشی سازی است،علاوه بر این برای توسعه دهندگان وب این امکان وجود دارد تا با برنامه نویسی (HTML,CSS,Javascript,PHP) به طور کامل هر آنچه می‌خواهند را از سایت خود به دست بیاورند.

این یکی از مهم ترین دلایلی است که باعث محبوبیت این سیستم مدیریت محتوا نزد کاربران و برنامه نویسان شده است.

نتیجه گیری:

در این نوشته ما ابعاد مختلف سیستم مدیریت محتوای وردپرس را بررسی کردیم. شما با وردپرس می‌توانید یک وب سایت کاملا پویا داشته باشید که در ادامه امکان اضافه کردن ویژگی های جدید را نیز خواهد داشت.

زیباترین بخش درباره وردپرس این است که می‌تواند خود را با نیاز های شما تطبیق دهد. می تواند بسیار ساده یا بسیار پیچیده باشد!

شما می‌توانید هم اکنون وب سایت وردپرسی خود را سفارش دهید.

سفارش طراحی سایت

بیشتر بخوانید

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سلام!

در صورتی که پاسخ سوال خود را پیدا نکردید ، با کارشناسان پشتیبانی ما از طریق واتساپ در تماس باشید