روزانه سایت های زیادی مورد حمله هکرها قرار میگیرند و در این بین سایت های وردپرسی نیز از این حملات مصون نیستند و ممکن است دچار مشکل شوند. در این نوشته به بررسی امنیت وردپرس و نکاتی برای بهبود آن خواهیم پرداخت.
همانطور که در مقاله معرفی افزونه های امنیتی وردپرس اشاره کردیم ، کدهای وردپرس به طور کلی ایمن هستند و در به روز رسانی های مستمر مشکلات احتمالی نیز شناسایی و رفع میشوند ، اما چرا برخی سایت های وردپرسی با مشکلات امنیتی مواجه میشوند؟ آیا راهی برای بهبود امنیت سایت های وردپرسی وجود دارد؟
راه های افزایش امنیت وردپرس
در ادامه به مواردی اشاره کردیم که در صورت انجام آن ها به شکل مستمر و روتین ، امنیت سایت وردپرسی شما تا حد زیادی افزایش خواهد یافت. و راه های نفوذ هکرها تا حد زیادی بسته میشود.
1.انتخاب هاست مناسب
بدون شک اولین گام در افزایش امنیت وب سایت استفاده از یک هاست مناسب و ایمن است . انتخاب یک هاست مناسب میتواند بیش از 70 درصد امنیت سایت شما را تامین کند!
هاست خود را از شرکت های مطمئن خریداری کنید تا از تامین امنیت سایت خود اطمینان داشته باشید.
بیشتر بخوانید : بهترین شرکت های هاستینگ ایرانی
2.به روز رسانی مستمر وردپرس
سعی کنید همواره هسته وردپرس خود را به روز نگه دارید.در هر نسخه جدیدی از وردپرس که ارائه میشود علاوه بر بهبود عملکرد و سایر جنبه ها امنیت هم بهبود پیدا میکند.
توسعه دهندگان هسته وردپرس مدام در حال تلاش هستند تا نسخه هایی با امنیت بالاتر به کاربران ارائه دهند.پس اگر باگ یا خطای امنیتی در کدهای وردپرس شناسایی شده باشد برطرف و راه نفوذ برای هکرها بسته میشود.
برای به روز رسانی وردپرس ، ابتدا از سایت خود بک آپ بگیرید، پس از آن از طریق پیشخوان وردپرس ، میتوانید برای به روز رسانی هسته وردپرس اقدام کنید.
هر زمان نسخه جدیدی از وردپرس ارائه شده باشد اطلاعیه ای در بالای پیشخوان مشاهده میشود و شما میتوانید با زدن روی ” لطفا هماکنون بهروزرسانی نمایید.” ، هسته وردپرس خود را آپدیت کنید.
3.انتخاب قالب و افزونه های ایمن
یکی دیگر از نکات بسیار مهم در امنیت وردپرس استفاده از قالب و افزونه های قابل اطمینان و ایمن است.
بسیار از مشکلات امنیتی که برای سایت های وردپرسی به وجود می آید به دلیل مشکلات امنیتی موجود در کدهای افزونه ها و قالب هایی است که روی وردپرس نصب شده اند پس با نصب افزونه و قالب های ایمن این مشکل تا حد زیادی مرتفع میشود.
در مقاله انتخاب افزونه وردپرس به نکاتی برای انتخاب افزونه مناسب اشاره کردیم که برای انتخاب قالب نیز میتواند کار آمد باشد.
4.به روز رسانی قالب و افزونه ها
مشابه آنچه برای هسته وردپرس اتفاق می افتد قالب و افزونه های وردپرسی نیز باید به شکل مدام و مستمر به روز رسانی شوند.
مشابه هر نرم افزار دیگری ممکن است حفره های امنیتی در قالب ها و افزونه های وردپرسی نیز به وجود بیایند ، به طور مثال در گذشته افزونه هایی مثل مداد زرد ، ووکامرس ، فرم ساز نینجا و … با مشکلات امنیتی رو به رو شده بودند که توسعه دهندگان این مشکلات را شناسایی و در به روز رسانی های بعدی آن را برطرف کرده اند.
مطابق توضیحات بالا آپدیت کردن مدام قالب و افزونه ها باعث میشود مشکلات و باگ های امنیتی احتمالی برطرف شوند و امنیت سایت شما افزایش پیدا کند.
برای به روز رسانی قالب و افزونه ها ، پیش از شروع کار از سایت خود بکاپ بگیرید و پس از آن مراحل زیر را انجام دهید:
به روز رسانی افزونه ها : برای به روز رسانی افزونه ها ، وارد بخش افزونه ها-> افزونه های نصب شده شوید . در این صفحه افزونه هایی که برای آن ها به روز رسانی موجود است به شکل زیر قابل مشاهده هستند.
با زدن روی ” هم اکنون به روز نمایید. ” افزونه های خود را به روز رسانی کنید.
به روز رسانی قالب (پوسته ها): به روز رسانی قالب های وردپرس هم مشابه افزونه هاست . با مراجعه به صفحه پوسته ها ، میتوانید قالب هایی که برای آن ها به روز رسانی وجود دارد را مشاهده کنید و با زدن روی ” هم اکنون به روز رسانی نمایید. ” آن ها را به روز رسانی نمایید.
5.حذف قالب و افزونه های اضافی
در صورتی که روی سایت خود قالب یا افزونه های اضافه ای دارید حتما آن ها را حذف کنید.وجود این کدهای اضافه احتمال بروز مشکل برای سایت شما را افزایش میدهد.
علاوه بر این با حذف کردن قالب و افزونه های اضافه میتوانید عملکرد سایت خود را بهبود ببخشید.
6.نام کاربری و رمز عبور قوی
یکی از مهم ترین نکات در امنیت وردپرس و سایر بستر های آنلاین انتخاب نام کاربری و رمز عبور ایمن برای کاربران سایت (خصوصا ادمین سایت) است.
سعی کنید در نام کاربری و رمز عبور خود از حروف کوچک ، بزرگ ، اعداد و کاراکتر های خاص انتخاب کنید و دقت کنید موارد انتخابی طول مناسبی داشته باشند.
برای نام کاربری خود از انتخاب نام هایی چون ، admin، user ، username و … پرهیز کنید زیرا در این صورت سایت خود را در معرض خطرهای جدی قرار خواهید داد.
7.نقش های کاربری و دسترسی ها
برای کاربران متفاوت نقش های کاربری متناسبی تنظیم کنید و به هر شخص دسترسی هایی که لازم است را اختصاص دهید .
به طور مثال اگر کاربری قصد وارد کردن اطلاعات در وب سایت شما را دارد نیازی نیست دسترسی های ادمین سایت را داشته باشد.
با انجام دادن این کار از دسترسی های غیر مجاز و خطرات احتمالی جلوگیری میکنید و امنیت سایت وردپرسی خود را افزایش خواهید داد.
8.بکاپ گیری مستمر از سایت
به طور منظم از سایت خود نسخه پشتیبان یا بکاپ تهیه کنید. با انجام دادن این کار شما یک نسخه از اطلاعات سایت خود را در اختیار دارید و در صورت بروز مشکل میتوانید آن نسخه را جایگزین کنید.
برای انجام دادن این کار میتوانید از افزونه های بکاپ وردپرس استفاده کنید یا به شکل دستی از طریق هاست خود اقدام به بکاپ گیری نمایید.
9.استفاده از افزونه های امنیتی
شما با استفاده از افزونه های امنیتی وردپرس میتوانید امنیت سایت خود را ارتقا دهید. این افزونه ها امکاناتی برای محدود سازی دسترسی هکر ها و افزایش ایمنی سایت در اختیار شما قرار میدهند که میتواند تا حد زیادی از بروز مشکل در سایت شما جلوگیری کند.
در مقاله بهترین افزونه های امنیتی وردپرس به معرفی بهترین و محبوب ترین افزونه های امنیتی وردپرس پرداخته ایم.
10.استفاده از SSL
SSL یک استراتژی مناسب برای بهبود امنیت سایت است. با استفاده از SSL داده ها بین مرورگر کاربران و سرور رمزگذاری میشود و از این طریق امنیت سایت شما افزایش پیدا میکند.
این مورد خصوصا برای سایت های فروشگاهی اهمیت فراوانی دارد.
بیشتر بخوانید: SSL چیست؟
سخن پایانی
در این نوشته به بررسی نکات اولیه برای بهبود امنیت سایت های وردپرسی اشاره کردیم ، بدون شک دنیای امنیت دنیای وسیعی است و شما برای داشتن یک سایت ایمن باید به نکات متفاوتی عمل کنید.
تجربه خود را از امنیت سایت های وردپرسی با ما به اشتراک بگذارید.